top of page

WIE ZIJN WIJ

Kantoor

Berkenrode Audit B.V. is sec een accountantsorganisatie die assurance opdrachten uitvoert. Ons kantoor is

gevestigd in Heemstede. Wij voeren onze werkzaamheden zoveel mogelijk bij de klant uit. Wij zijn daar

waar het gebeurt, in uw onderneming. En we leveren topkwaliteit.

We zijn een klein kantoor en zijn er van overtuigd dat kleine kantoren enorm krachtig zijn. We hebben

korte lijnen en kunnen snel schakelen. Wij zijn energiek, doortastend, dynamisch en bekwaam. Wij bieden

u een professional binnen handbereik en hebben een goede relatie met onze klanten.

De externe accountants (Dennie en Jacqueline) draaien volop mee in de teams en sturen hun medewerkers

direct aan en bij. Hierdoor leren wij onze klanten en haar mensen tot in de kern kennen.

KANTOOR
Missie

Mensen maken een onderneming! Voor ons zijn mensen het belangrijkste kapitaal. Als geen ander weten wij dat niet cijfers maar mensen het verschil maken in een bedrijf. Onze missie is te streven naar een maximale ontwikkeling voor de mens, waardoor klant, maatschappij en elk individu daarvan meeprofiteert  Dit resulteert in kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Visie

De wereld verandert in hoog tempo. De tijd gaat door en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Ook de accountancy verandert door digitalisering.  Robots, big data, data-analyse, nieuwe ontwikkelingen die ons vak andere invalshoeken geven. Onze basis blijft onveranderd: het verschaffen van zekerheid en het borg staan voor betrouwbaarheid. Wij controleren of uw jaarrekening klopt en of de onderneming er inderdaad zo voorstaat als de directie denkt. Wij zijn er echter van overtuigd dat zeker in de nabije toekomst de deugdelijkheid van financiële informatie voor de meeste ondernemers niet (meer) het belangrijkste stuurelement is. Wij kijken samen met u verder naar de processen, de toekomst. Het gaat niet meer om alleen financiële informatie, het belang van betrouwbare niet financiële informatie wordt steeds groter. Niet alleen als stuurmiddel voor uw eigen organisatie, maar zeker ook voor uw klanten, werknemers, toeleveranciers, kortom de maatschappij.

Doordat wij ons werk steeds meer geautomatiseerd kunnen uitvoeren en blijven investeren in efficiëntie van onze eigen processen, is er tijd voor persoonlijke aandacht voor de ondernemer. Wij delen onze kennis met u op maat en geven betekenis aan informatie. Wij nemen u mee in alle veranderingen en ontwikkelingen. Dit doen wij met persoonlijke aandacht en energie, met mensen die het leuk vinden om met u te sparren en die trots zijn op hun vak. Mensen die loyaal zijn, initiatief tonen en zich verantwoordelijk voelen. Onze wereld verandert, maar ons vak blijft mensenwerk!

Oprichters

Wij Jacqueline Schutter en Dennie Wellerdieck, beide registeraccountants hebben jarenlange controle ervaring bij een middelgroot accountantskantoor. Daar hebben we ons vak geleerd en hebben wij onze eigen visie op het bedienen van klanten ontwikkeld. Het eigen ondernemerschap trok ons aan. We willen graag de MKB ondernemer bedienen, op onze eigen manier en met ons eigen team. Met een persoonlijke aanpak en met passie.

Ondernemers zijn bereid risico’s aan te gaan. Het grootste risico voor een ondernemer is als je geen risico durft te nemen. Kenmerken van ondernemerschap zijn pro-activiteit, innovatief vermogen en risicobereidheid. U bent ondernemer en heeft een drive, een punt aan de horizon. Net als u zijn wij ook ondernemers, gedreven ondernemers. Daarnaast zijn wij ook accountant.

OPRICHTERS
Jacqueline closeup.jpg
Jacqueline Schutter

Na een aantal omzwervingen, ben ik op latere leeftijd het accountantsvak ingestapt en heb ik de opleiding tot registeraccountant op Nyenrode gevolgd. Een heerlijke tijd, waar ik veel heb geleerd zowel theoretisch als in de praktijk. Ik heb altijd in de MKB praktijk gewerkt en waardeer met name het persoonlijk contact met de klant en het daadwerkelijk zien van de gehele onderneming. Accountancy is een echt mensenvak, cijfers zeggen wel iets, maar vertellen niets. Ik kom zelf uit een ondernemersgezin en vind het prettig om met ondernemers te werken, veelal zijn zij een inspiratiebron voor mij; nagenoeg altijd energiek en positief. In elke onderneming vraag ik me altijd af waar het echt om gaat. Ik ben kritisch en hoop daarbij klanten iets te kunnen brengen.

Je goed voelen en doen waar je goed in bent, vind ik belangrijk. Soms is dat best een uitdaging, want naast mijn werk heb ik ook nog een  gezin. Ik probeer fit te blijven door veel in de buitenlucht te zijn, lekker te sporten en met mensen te praten en te werken die mij motiveren, uitdagen en prikkelen!

Dennie Wellerdieck

Tijdens mijn studie HEAO Bedrijfseconomie aan de Hogeschool voor Economische Studie ( HES) te Amsterdam ben ik  uit nieuwsgierigheid naar een open dag gegaan van een big four kantoor. Dit te meer, omdat ik aan het begin van die opleiding twijfelde om de richting accountancy te gaan volgen. Eenmaal terug van de bewuste open dag wist ik het zeker “Ik wil accountant worden”. Het gevolg is dat ik naast mijn werk in de controlepraktijk bij een middelgroot accountantskantoor de opleiding tot registeraccountant op Nyenrode heb gevolgd. Mijn klanten zijn altijd  MKB-ondernemingen geweest. In die tijd ben ik tevens vijf jaar partner geweest bij het betreffende accountantskantoor. Het hebben van MKB-klanten vind ik het leukst, omdat binnen dit segment vaak niet alle kennis  aanwezig is en volledige interne beheersing ontbreekt uit hoofde van de omvang van de onderneming. Door het persoonlijk contact en een nauwe samenwerking de onderneming doorgronden en achterhalen waar de ondernemer wakker van ligt is waar ik mijn energie uit haal. Gezamenlijk optrekken om de onderneming naar een hoger niveau qua interne beheersing te krijgen zonder de praktijk en je onafhankelijkheid uit het oog te verliezen.  Die mix is een feestje om iedere dag mee bezig te zijn. Sparren met ondernemers en hun management in verschillende branches maakt het werk dynamisch en afwisselend. Ik ben van een leuke en gezellige band met mijn klanten, waarbij gelachen wordt maar moeilijke doch noodzakelijke discussies niet worden vermeden.

 

Tot slot zorgt mijn gezin voor de complete en mooie invulling van mijn leven en waken voor een goede balans tussen werk en privé.

Dennie closeup.jpg
bottom of page